RENTAL OF A DOUBLE SUSPENSION E-TANDEM BIKE

Latest update 04/07/2024

We are very happy to finally present to you our very own GURUGÚ tandem. Our star model, a double suspension electric tandem, sporting Campmajó’s corporate colors. This tandem is made for all those interested in living a unique experience, either for a specific day or to decide wether they really want to purchase one. 

The creation of this tandem has been a very special project, the result of collaboration with some of the best brands on the market. In our constant search to integrate the technology and modernity of the world of bicycles into that of tandems, we have assembled a product of the highest quality. The components used come from brands that we fully trust in our assemblies for their quality, functionality, reliability, resistance and exceptional design. 

 

Double suspension and electric bikes must be the most comfortable way to explore, experience and exercise. With your friend or with your couple, our enduro etandem bike offers just that: the opportunity to explore our region while exercising together. However different your riding techniques and capacity are, we are excited to bring this unique e-tandem to you to experience its excellent riding.

Discover Tarragona with our bike routes and stay for its UNESCO's Roman heritage, wild beaches and typical Catalan restaurants

Rental & demo info

Pricing

First demo hour for free

Half day (9 – 13h): 95€

Full day (9 – 18h): 125€

From more than two consequtive days 10€ discount per day

What is included?

2 bottle cages (no bottles)

Handlebar phone holder

1 security chain

Best routes across Tarragona

630Wh OLI battery

What you should bring

2 helmets 

Bike equipment/clothing 

2 bike bottles

Well charged phone 

Frame model:

Double suspension electric mountain tandem bike

Main components list:

Wheels: Racing Parts M30 29”
Tires: MSC Gripper 29×2.4
Tubes: Tannus Armour 29″ x (1,95″ to 2,5″) (#700x(50-63)-622)
Brakes: Formula MTB Cura 4 Negro brillo 175 CM (uso delantero o trasero)
Rotors: Brakco 220mm
Drivetrain: external drivetrain system Campmajó
 Rear derailleur: Shimano Deore 11s
 Shift lever: Shimano XT 11s Linkglide
Captain cranks: FSA Comet modular 11s 170mm
Stocker cranks: Clean X1 ISIS 170mm
Cassette: Shimano 11v 11-50 linkglide e-bike
Chains: FAS SF11 e-bike 11s
Pedals: SQ Lab 5OX M
Handlebars: FSA Comet riser 15mm
Grips: 2x SQLab 7OX M & S
Fork: Formula Selva MTB SELVA S 27.5, 29 Negro Mate 120-160 (Internally Adj.)
Captain stem: FSA Comet 90mm
Stocker stem: Campmajó adjustable
Seats: 2x SQ Lab 6OX 14cm & 15cm
Seatposts: BRN dropper shot
Rear suspension: Formula NEBBIA Std 230×65
Bottle cages: 4x FSA SL-K black

Electric system

Motor: OLI E-Bike Systems Edge-SH de 250W i 90Nm
Batery: integrated and removable OLI Greenway de 630Wh

Colors:

Frame color:

Campmajó Sky Blue
Pearl

Logos color:

RAL 9010
Pure white

Prices:

Frame + primary drivetrain

€7,060

VAT included

Components

€5,090

VAT included

Complete tandem bike

€12,150

VAT included

Rental & demo FAQs:

Our rental includes everything necessary to make this an amazing experience for you and your partner:

– Campmajó electric double suspension tandem bike with the high-end specs listed in this page, including platform SQ Lab pedals

– 2 FSA SL-K bottle cages 

– 1 handlebar phone holder

– 1 security chain

– Rental contract and deposit: 500€ to be return upon inspection of the bike up to 72h after the return of the bike and a personal ID which will be returned immediately after returning the bike

It does not include: helmets, bike equipment like clothing or sunglasses, water nor theft or damage insurance.

For a demo ride of 1h, we will be expecting you 1h after you have left with the bike.

For a rental of half a day we will expect you around 8:30am so you can leave at 9am. We will expect the return of the bicycle on the same day at 1pm.

For a rental of a full day we will expect you around 8:30am so you can leave at 9am. And we will expect the return of the bicycle on the same day at 6pm.

In case of fall or bike failure we will pick you up. Please not we can only pick you up if you are 

La mida entre eixos dels tàndems no és fixa. Al ser tàndems a mesura i de diferents modalitats la longitud entre eixos pot variar. Tot i així, peruquè us pugueu fer una idea aproximada, un tàndem de carretera sol estar al voltant dels 1700mm mentre qe un de muntanya s’apropa més als 1800mm.

Tot i que es poden fer tàndems amb tot tipus de rodes, els que fabriquem nosaltres sempre són amb roda 29″. És la mida que permet una major comoditat als ciclistes, permet anar més ràpid i la afecten menys les irregularitats del terreny.

Són ràpids! En aquest tipus de bicicletes l’esforç de pedaleig es divideix entre dues persones, per tant es genera molta més força per avançar. A més, en plans i baixades encara es pot notar més ja que la aerodinàmica és la mateixa que la de una bicicleta normal.

Són eficients! El pes d’un tàndem és menor que el de dues bicicletes convencionals juntes, cosa que fa que per la mateixa potència generada s’hagi de moure menys pes.

Són ideals per fer esport amb una altra persona, es necessita cert nivell de coordinació entre els dos ciclistes i això fa que cada sortida es converteixi en una agradable aventura en parella.

No calen parades per esperar a l’altra persona. Els tàndems són ideals per fer sortides entre dos persones amb capacitats físiques diferents i anar sempre a un bon ritme! No cal que les dues persones facin el mateix esforç a les pujades.

El copilot té les mans disponibles. En els tàndems només el pilot de davant controla el manillar, per tant el segon pilot compta amb les mans lliures per poder accedir a l’aigua o a l’equipatge sense la necessitat de fer una parada.

Són de les millors activitats dins l’àmbit del ciclisme que es pot fer amb persones invidents, amb mobilitat reduïda o qualsevol altra discapacitat que els permeti pedalejar. Anar amb tàndem els permet retrobar sensacions com la velocitat, l’esforç físic de les pujades, tornar a sentir l’aire a la cara als plans i les baixades i viure grans experiències amb els seus amics i coneguts.

També son una gran eina per tots aquells pares que volen iniciar els seus fills petits al ciclisme però ho volen fer en un ambient segur i controlat  

El disseny de cadascun dels nostres tàndems és el resultat de molts anys de prova i error, d’una constant millora del producte per tal d’oferir la millor experiència possible als nostres clients. La nostra intenció és poder portar el sector dels tàndems al següent nivell i que els amants de les bicicletes de dues rodes puguin trobar la mateixa qualitat i prestacions que es troben quan compren una bicicleta convencional. És per això que els nostres tàndems ofereixen una gran qualitat en els materials, estructura i disseny, estàn dissenyats per poder-hi muntar la última tecnología en components.  

A més, oferim la possibilitat de personalització total de cada aspecte del tàndem; color, geometria i components. Creiem que, tant amb les bicicletes com els tàndems, la experiència millora quan tel fas teu, saps que el teu tàndem és únic en el món, està fet a la teva mida i tu has participat en el disseny d’aquest.  

En els tàndems la part que més pateix són les rodes, sobretot la roda posterior. Són rodes que han de suportar el doble de pes que una roda de bicicleta normal i, sobretot en els tàndems de muntanya, on els camins són més irregulars les rodes pateixen bastant. És per això que per muntanya recomanem utilitzar sempre un tàndem doble suspensió, ja que a part d’absorbir les irregularitats del terreny estalviant feina a la roda del darrere, també millora molt la comoditat i la experiència del segon pilot.

T&Cs

Below are the contracts we will ask you to sign depending on the kind of borrowing of our bike: demo ride or rental. 

To agree to both types of rides we will need that you leave a physical proof of ID (national identity card, drivers’ licence or passport) in our workshop the same day of picking up your bike and that beforehand you have read, agreed and signed one of the below. No need to sign anything until we ask you to.